Wormen bij katten

Wormen bij katten zijn erg vervelend. Uw kat kan er erg ziek van worden en het is ook niet hygiënisch. Katten kunnen besmet raken door verschillende soorten wormen. In de dierenapotheek van Koopvoer.nl vindt u allerlei effectieve middelen tegen wormen, zoals tabletten van Beaphar. Wij helpen uw kat snel en effectief van de wormen af.

Soorten wormen bij kattenWormen bij katten bestrijden?

Bij katten komen vier soorten wormen voor:

  • Spoelwormen
  • Haakwormen
  • Lintwormen

Spoelwormen komen het vaakst voor. Deze wormen zitten namelijk in de moedermelk van de kat. Het is daarom belangrijk om uw kittens vroegtijdig te laten ontwormen. Een andere mogelijke manier van besmetting met spoelwormen is contact met de ontlasting van een besmet dier. Soms is er sprake van een tussengastheer, dit kan een wild diertje zijn, maar bijvoorbeeld ook een stuk rauw vlees. Volwassen katten hebben vaak geen klachten, maar kittens die erg besmet zijn kunnen zelfs sterven. Let op de volgende klachten: hoesten, uitbraken of -poepen van de wormen, een verminderde weerstand, diarree, verstopping en bloedarmoede. Een opgezette buik of doffe vacht kan ook een teken zijn van besmetting met de spoelworm. Haakwormen bereiken de kat via besmette ontlasting. Deze worm is kleiner dan de spoelworm. De wormen dringen zich via de huid binnen en gaan dan richting het maagdarmkanaal. Hier veroorzaken ze veel schade, omdat ze zich voeden met darmcellen en bloed. Katten die deze worm in zich dragen, hebben last van bloedarmoede, diarree, lusteloosheid en een doffe vacht. Lintwormen bereiken de kat altijd via een tussengastheer. Een lintworm bestaat uit een groot aantal schakels en u kunt deze eventueel zien liggen op plaatsen waar de kat vaak komt. Lintwormen doen bij katten ongeveer hetzelfde als bij mensen: de kat kan vermageren, een doffe vacht krijgen en lusteloos.

Wat te doen als uw kat wormen heeft?

Als uw kat wormen heeft raden wij u aan om direct langs te gaan bij de dierenarts en te zoeken naar een bijpassend middel. Dit middel kunt u vervolgens bij ons inslaan. Weet u al wat voor soort worm uw kat heeft? Bestel dan direct het juiste middel. Verder is het belangrijk dat u kittens om de zoveel tijd laat ontwormen: na 4 weken, na 6 weken, na 8 weken, na 4 maanden en na 6 maanden.

Wormen bij katten bestrijden met Koopvoer

Bij Koopvoer vindt u diverse middelen die helpen tegen wormen bij uw kat. Milquestra van Beaphar helpt bijvoorbeeld uitstekend tegen alle soorten wormen. U hoeft dan in principe niet eens te weten van welke wormen uw kat last heeft. De tabletten zijn klein en smaken naar rundvlees, dus ze gaan makkelijk naar binnen. Of probeer onze No Worm Pro Cat tabletten voor kittens. Twijfelt u welk middel geschikt is voor uw kat? Neem contact op met Koopvoer of met uw dierenarts!