ontvlooien

ontvlooien

Vlooien zijn kleine insecten, die bloed van honden en katten zuigen door ze te bijten. Dit is nodig zodat ze zich kunnen voortplanten. De vrouwelijke vlo legt tot 50 eitjes per dag. Deze vallen in de omgeving en er komen larven uit die zich in verstoppen in kieren en spleten. De larve ontwikkelt zich tot pop en van daar tot volwassen bloedzuigende vlo. Hiermee zit 5% van het vlooienprobleem op uw huisdier. En maar liefst 95% in de omgeving.

Elke hond of kat kan last krijgen van vlooien. Dit heeft niets met hygiëne te maken. Het is vooral belangrijk dat je je huisdier regelmatig behandelt, want vlooien komen vooral in de zomer en in het najaar/winter (als de verwarming aangaat!) erg veel voor.

Vlooien zijn schadelijk omdat ze je kat of hond jeuk, allergieën en een lintwormbesmetting kunnen bezorgen. Jeuk leidt tot krabben waardoor wondjes ontstaan met een kans op ontstekingen. Bij pups en kittens kan het hebben van vlooien zelfs bloedarmoede tot gevolg hebben

Het popstadium van de vlo kan enkele dagen tot wel een half jaar duren en is niet te bestrijden. Daarom is het aan te raden om bij een vlooienprobleem niet alleen maandelijks alle honden en katten te behandelen, maar ook de omgeving. Gebruik hiervoor een speciale omgevingsspray.

De meeste vlooienbestrijdingsproducten werken 24 uur. Alle vlooien die je na 24 uur op uw huisdier zitten zijn daar gekomen door een herbesmetting. Dit kan zijn uit uw eigen huis omdat u de omgeving bent vergeten te behandelen of niet grondig genoeg heb gedaan. Ook kan een herbesmetting voorkomen door contact met andere dieren die ook vlooien hebben, denk aan andere honden tijdens het uitlaten of de kat van de buren op bezoek in de tuin. Tevens kan het zo zijn dat uw visite vlooien hebben meegenomen.

Contact met water, door zwemmen of douchen kan de werkzaamheid van een spot on product verminderen. Bij honden die vaak zwemmen is aan te raden vaker te ontvlooien of een seresto vlooienband om te doen. De band is 8 maanden werkzaam en laat zich niet beïnvloeden door water.