Vachtverzorging van katten

Vachtverzorging van katten

Als katten niet slapen, zijn ze vaak alleen maar bezig met zichzelf wassen. Zo verzorgen zij hun eigen vacht prima. Katten met een halflangharige of langharige vacht, hebben wel extra hulp nodig.

Net als bij honden kun je met een kam door de vacht heen om klitten op te sporen. Verder kun je met slickerborstels of universeelborstels borstelen. Ook katten hebben een ondervacht, die in de ruiperiode het beste met een trimborstel aangepakt kan worden. We hebben tenslotte allemaal wel eens dat lieve kopje tegen onze benen gekregen, op het moment dat we in onze nette, donkere kleding klaar staan voor vertrek.

Niet iedere kat vindt het prettig om geborsteld te worden. In sommige gevallen is het beter om dit met z’n tweeën te doen, of pauzes in te lassen. Denk aan de nagels van je kat!

Borstelen kan ook prima gedaan worden als de kat ontspannen op schoot ligt. Bovendien bevordert dit de band tussen jou en je kat ook.

Nog minder dan honden, staan katten te springen om een bad. Een droogshampoo voor katten is beter geschikt. Soms ontkom je er echt niet aan; gebruik dan een shampoo die uitsluitend voor katten is. De pH (zuurgraad) van een hondenhuid is anders dan die van katten en kan voor irritaties zorgen; een hondenshampoo wordt afgeraden voor gebruik bij katten.

Bezoek de webshop