Krabben maar!

Krabben maar!

Nee, we bedoelen niet de ruiten van uw auto. Dat is toch niet onze favoriete bezigheid. Maar katten krabben graag! Buiten het liefst aan bomen, binnen het liefste aan de bank. Op deze manier scherpen ze hun nagels. Deze gebruiken ze om zich te kunnen verdedigen tegen soortgenoten, maar ook om grip te krijgen op smalle ondergronden waar ze op staan.

Omdat we niet willen dat ze aan onze meubels beginnen, zetten we krabpalen in huis. Dit kan een gewone krabpaal zijn, of eentje met een plateau erop. Maar er zijn ook heuse krabkastelen verkrijgbaar, waardoor ze ook goed kunnen klimmen. Vooral voor binnenkatten is dit een must.

Soms moet een kat eerst leren om niet aan de meubels te krabben en juist wel aan de krabpaal. Door bijvoorbeeld ‘Keep Off’ op de bank te sprayen en ‘Play Spray’ op de krabpaal, wordt dit makkelijker gemaakt. ‘Keep Off verspreidt een geur waar katten niet dol op zijn, terwijl ‘Play Spray’ juist cat nip bevat, om voorwerpen aantrekkelijker te maken. Zo zullen ze sneller gebruik maken van krabmeubels en kattenspeelgoed.

Bezoek de webshop