Smolke graanvrij - graanvrij voer voor de gezondheid van je hond

Smolke graanvrij -  graanvrij voer voor de gezondheid van je hond

Honden worden tegenwoordig grootgebracht met producten vol granen en zout. Commerciele producten worden zo in de markt gezet dat men daadwerkelijk gelooft in de goede werking van hondenvoer met voornamelijk granen. De werkelijkheid achter de marketingtrucs is dit: honden hebben vlees nodig om volledig te kunnen functioneren!
Granen vullen de maag en leveren energie, maar vlees en proteinen moeten een hoger percentage van het voer bevatten. Daarom is het goed om je te verdiepen in graanvrij hondenvoer, zoals Smolke Graanvrij.

De hond is een vleeseter
Honden zijn carnivoren, wat inhoudt dat de hond een vleeseter is. Het gebit van een hond is nooit geschikt geweest om granen fijn te malen – nee, honden hebben hun scherpe tanden van Moeder Natuur gekregen om vlees van bot te halen. Ook het maagdarmstelsel is op vlees afgesteld: de darmen van honden zijn kort en dus niet geschikt om plantaardige cellen af te breken – die hebben namelijk een langere verteringstijd nodig. Honden verteren vlees het best, ze poepen niet overmatig vaak en hebben minder vocht nodig om het voedsel te kunnen verteren (waardoor de hond dus minder vaak plast).

Granen zijn ondergeschikt aan vlees
Het hondenvoer van tegenwoordig moet steeds maar goedkoper zijn, en makkelijker te produceren. De hoeveelheid granen in hondenvoer is de laatste tien jaar enorm gestegen, terwijl de kwaliteit alleen maar is gedaald. Granen zijn een goedkoop ingrediënt om de prijzen te drukken, maar als het erop aankomt is vlees meer dan noodzakelijk voor de gezondheid van je hond. Het percentage vlees in voer moet hoger liggen dan het percentage granen.

Ons advies
Heeft jouw hond medische klachten zoals diarree, verstopte anaalklieren, maag-/darmklachten en een schilverige vacht? Deze klachten zijn te danken aan de verkeerde voeding. Neem een kijkje in onze webshop en verdiep je in diverse soorten graanvrij voer! Het is een gezondere keus voor de hond.

Smolke Graanvrij is een goed alternatief voor het reguliere hondenvoer; het bevat onder andere kip, vis, ei en verschillende groenten; kwaliteitsvoer voor een goede prijs, zonder granen of gluten. Verkrijgbaar in de varianten Puppy en Adult